4 motive pentru care merită să-ți pui implant dentar

4 motive pentru care merită să-ți pui implant dentar

0 Shares
0
0
0

Implantul dentar este o soluție pe care mulți medici specialiști o recomandă pentru persoanele care au diferite probleme la nivelul danturii și care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Mulți oameni sunt, însă, destul de reticenți când aud de posibilitatea unui implant, tocmai pentru că pare o intervenție dureroasă și complicată. Cu toate acestea,  este foarte utilă, iar în următoarele rânduri poți afla câteva motive pentru care merită să iei în calcul punerea unui implant dentar. 

Iată 4 motive pentru care merită să iei în considerare ideea de a-ți pune implant dentar:

1. Este o investiție de lungă durată 

Implantul dentar nu este o soluție temporară pentru rezolvarea problemelor dentare. Dacă este realizat cum trebuie și este asimilat bine de către organismul pacientului, implantul poate rămâne chiar pe viață. Depinde mult și de tipul de material ales pentru dintele și de felul în care este întreținut acesta ulterior, dar, de regulă, nu există probleme pentru pacienți. Dacă iei în serios ideea de a-ți pune și tu un implant dentar, echipa de medici profesioniști de la Citransilvania.ro te poate ajuta dacă ești din București, Cluj, Zalău sau Deva. 

2. Ajută la conservarea osoasă 

Pierderea unui dinte sau a mai multora poate duce la deteriorarea osului din jurul zonei afectate. Dacă apelezi la un implant dentar, acesta va stimula osul maxilar, ajutând la menținerea masei osoase. De asemenea, el are și rol de prevenire a resorbției osoase, ceea ce face ca apelarea la o intervenție de implant dentar să fie o opțiune durabilă, așa cum era menționat la punctul anterior, și care să mențină sănătatea danturii în parametri optimi .

3. Oferă un aspect natural și frumos

Realizarea unui implant dentar ajută la obținerea unei danturi cu aspect natural și îngrijit. În funcție de materialul ales și de culoarea naturală a celorlalți dinți, implantul dentar va trece nedetectat ca nuanță în cavitatea ta bucală. El poate fi și o variantă bună pentru cei ce au nevoie de o proteză dentară fixă, care nu au o bază suficient de sănătoasă pentru realizarea unei astfel de lucrări.

4. Contribuie la îmbunătățirea vorbirii

Atunci când cineva are un dinte lipsă sau chiar mai mulți, acest lucru se va simți la nivel de vorbire. Astfel că, mulți s-ar putea să aibă, în mod involuntar o pronunție incorectă a anumitor cuvinte sau sunete, datorită acelui spațiu lipsă. Cu ajutorul unui implant, se va restabili o pronunție corectă a cuvintelor, tocmai pentru că acel gol menționat va fi umplut. Chiar dacă pare un aspect superficial, pentru cei ce sunt puși într-o situație de genul acesta, să aibă mai mulți dinți lipsă, poate fi un disconfort destul de mare. 

Așadar, implantul dentar este o idee bună, nu doar pentru că ajută la obținerea unui zâmbet impecabil, ci și pentru că e o variantă bună, discretă, care contribuie în același timp la menținerea sănătății danturii din mai multe puncte de vedere. Cu toate că pacienții sunt de regulă mai sceptici, pe mâna unor medici buni nu au de ce să-și facă griji, pentru că sigur vor obține rezultate naturale, fără dureri sau alte posibile neplăceri.

 

Sursă foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like