Vrei să-ți construiești o cabană la munte? Top 3 sfaturi pentru a o utila corespunzător

Vrei să-ți construiești o cabană la munte? Top 3 sfaturi pentru a o utila corespunzător

0 Shares
0
0
0

Mulți dintre noi visăm să avem o casă de vacanță la munte sau la mare. Cu toate că pare imposibil, acest vis se poate îndeplini cu puțin efort și sacrificiu. O cabană într-o zonă muntoasă este o dorință care poate deveni realitate. Cel mai important este să găsești teren într-o zonă care nu este atât de cunoscută și nu este prea dezvoltată pe partea de turism. În zonele mai izolate se pot găsi parcele la prețuri accesibile. Există posibilitatea să prinzi un teren generos, cu pădure și priveliște superbă, la un preț convenabil.

Utilități potrivite pentru o cabană la munte

 

Odată ce găsești un teren într-o zonă frumoasă și reușești să-l cumperi, visul este aproape împlinit. Până reușești să ridici cabana poți merge în vacanță sau în weekenduri pentru a te relaxa chiar și cu cortul. De asemenea, cabana pe care o vei ridica nu trebuie să fie printre cele mai luxoase, ci să îți asigure confortul necesar pentru a te bucura de zonă și de timpul liber. Scopul unei cabane la munte este acela de a avea un loc al tău pe care să îl poți folosi pentru a-ți reîncărca bateriile.

  1.   Hidrofor

Este posibil ca parcela ta să se afle într-o zonă izolată și să nu ai acces la rețelele de apă, curent sau gaz. Chiar dacă ai avea însă acces, faptul că nu vei locui permanent în cabană nu te va obliga să te racordezi la rețea. Cea mai eficientă și convenabilă variantă pentru tine este aceea a folosirii unui hidrofor sau unei pompe submersibile pentru a-ți alimenta cabana cu apă. Astfel, vei folosi acest sistem doar când vei avea nevoie.

  1.   Centrală pe lemne

Faptul că nu vei locui permanent în cabana de la munte este din nou un argument convingător pentru a nu te racorda la rețeaua de gaz. Nu este nevoie să plătești facturi la gaz și să fii stresat că pot apărea probleme când nu ești prin zonă. Totuși, vei avea nevoie de o sursă de căldură pentru vacanțele pe care le vei petrece la munte în anotimpurile reci. Ia cea mai bună decizie pentru cabana ta și descoperă o centrală termică pe lemne de pe roinstalatii.ro. Pe site vei găsi mai multe modele de centrale, iar tu vei putea să o alegi pe cea potrivită pentru nevoile tale. Trebuie să alegi centrala în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție și de cât de des o vei folosi. Cu o mașină de lemne îți vei asigura aportul necesar de căldură pentru a te bucura de weekenduri sau vacanțe plăcute la munte pe timp de iarnă.

  1.   Panouri solare

Cantitatea de energie electrică poate fi eficient acoperită de câteva panouri fotovoltaice montate pe acoperișul cabanei tale. Pe lângă acestea vei avea nevoie de un invertor și de un generator în care să stochezi energia adunată cu ajutorul panourilor.

Prin urmare, este important să iei cele mai bune decizii atunci când te hotărăști să-ți construiești o cabană la munte și să te asiguri că aceasta nu îți va aduce mereu cheltuieli prea mari!

Sursă foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like