Stiati ca Xiaomi Mi 11 este primul smartphone cu Snapdragon 888?

Stiati ca Xiaomi Mi 11 este primul smartphone cu Snapdragon 888?

0 Shares
0
0
0

Producatorul de cipuri Qualcomm a prezentat noul sau flagship: Snapdragon 888 prezinta specificatii impresionante.

Performante semnificativ mai mari, datorita unui nou proces de fabricatie, inclusiv unui nou producator: Qualcomm a facut multe schimbari inteligente care fac ca cipul smartphone-ului Snapdragon 888 sa para ca un adevarat monstru, cel putin pe hartie.

Xiaomi Mi 11: primul telefon mobil cu Snapdragon 888

Au existat speculatii pentru o lunga perioada de timp, dar acum este sigur: Xiaomi Mi 11 este primul smartphone cu noul Snapdragon 888. Si cipul ar trebui sa aiba totul: la prezentarea dispozitivului, Xiaomi a vorbit despre un ritm de lucru care este atat de mare incat, aceste telexoane xiaomi nu trebuie sa se ascunda de performanta unui iPhone 12 Pro Max.

Acest lucru ar face din Xiaomi Mi 11 cel mai rapid smartphone din China pana in prezent. Primele teste vor arata cat de rapid este cu adevarat.

Mai multe telefoane cu Snapdragon 888

Nu este inca clar ce telefoane mobile vor primi cipul si daca alte telefoane xiaomi vor mai beneficia de acesta. Cu toate acestea, exista cativa candidati seriosi pentru acest cip. Unii producatori au confirmat deja ca vor folosi cipul, dar nu au numit inca un model. Deci nu trebuie decat sa speculam. Snapdragon 888 ar putea fi utilizat pe urmatoarele smartphone-uri:

  • Asus Zenfone 8.
  • Black Shark 4, Black Shark 4 Pro.
  • LG V70 ThinQ 5G.
  • Motorola Edge + 2.
  • OnePlus 9, OnePlus 9 Pro.
  • Oppo Find X3, Oppo Find X3 Pro.
  • Realme Race.
  • Sony Xperia 1 III.

Snapdragon 888: Samsung este producatorul

Inainte de a ajunge la specificatii: Qualcomm a mutat productia Snapdragon 888 de la TSMC la Samsung. TSMC a fost anterior responsabil pentru fabricarea CPU-urilor. Intrebarea motivelor schimbarii apare practic de la sine.

Presupunerea noastra: cipurile nu mai sunt fabricate folosind procesul de 7 nanometri, ci folosind nodul 5LPE proaspat. Samsung a anuntat recent ca ar putea folosi tehnologia pentru a produce in masa cipuri. TSMC nu mai poate tine pasul?

Cata putere are Snapdragon 888?

Pe hartie, noul cip Qualcomm il invinge in mod clar pe regele anterior al performantei, Snapdragon 865 Plus. Snapdragon 888 este primul procesor de smartphone care are nucleul ARM Cortex-X1, care este in prezent cel mai rapid procesor principal.

Numarul de nuclee nu ar fi trebuit sa se schimbe, dar noua structura permite calcule mult mai rapide. Acest lucru este asigurat, de exemplu, de dimensiunea dubla a memoriei cache L2. In general, Snapdragon 888 ar trebui sa poata face cu aproximativ 25% mai mult decat predecesorul sau. Atat de multa putere ar trebui teoretic sa mearga mana in mana cu un consum mai mare de energie, dar conform Qualcomm, cipul este mai economic decat Snapdragon 865.

Procesorul functioneaza cu pana la 16 GB memorie RAM. Este posibila memorie RAM cu o rata de 3.200 megahertz (MHz) – este foarte rapid. Pana in prezent, 2.750 Mhz a fost cea mai buna.

Este Snapdragon 888 interesant pentru jucatori?

In perioadele de streaming, unitatile grafice puternice sunt mai solicitate ca niciodata pe smartphone-uri. Dar jocurile mobile precum „Gwent” sau „World of Tanks” au nevoie de GPU-uri puternice. Qualcomm promite o performanta cu 35% mai mare la Andreno 660 cu un consum mai mic de energie.

4K la 60 Hz si QHD + la 144 Hz ar trebui sa impacheteze noua tehnologie. Calitatea afisajului ar putea beneficia, de asemenea, de acest lucru, deoarece diverse standarde grafice, cum ar fi HDR 10, primesc asistenta.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste Snapdragon 888, care va aparea in mai multe smartphone-uri in acest an.

0 Shares
You May Also Like