Moară de măcinat porumb: ce este, cum funcționează și ce avantaje are

0 Shares
0
0
0

Moara de măcinat porumb este o unitate pentru măcinarea cerealelor în scopul hrănirii animalelor sau păsărilor de curte. Această unealtă agricolă economisește forța de muncă și timpul unei persoane care este angajată în agricultură. Funcționalitatea dispozitivului nu se limitează doar la măcinarea porumbului, ci poate amesteca și componentele în proporțiile potrivite. 

Pe piață există o gamă mare de modele  cu diferite caracteristici tehnice și indicatori de performanță. Moara de porumb se descurcă, de asemenea, cu tăierea legumelor, cum ar fi sfecla, cartofii și fânul. Ca rezultat, ai un furaj complet pregătit și sigur. Dispozitivele pentru măcinarea cerealelor pot avea un design diferit.  

Moara de măcinat porumb de casă se caracterizează prin dimensiuni reduse și ușurință în exploatare. În ciuda dimensiunilor mici, modelele pentru acasă au o performanță destul de ridicată, ceea ce îți permite să măcini o cantitate mare de materii prime într-un timp scurt.

Cum funcționează moara de măcinat porumb?

Moara de măcinat porumb este extrem de eficientă în măcinarea porumbului și a culturilor furajere. Porumbul măcinat face mâncarea mult mai atractivă pentru animale și păsări, pe care o mănâncă cu plăcere și astfel, devin mai puternice. 

Unealta de măcinat porumbul are un design simplu, iar funcționarea sa în ansamblu, este cât se poate de adaptată și simplificată. Elementul principal este un corp solid, care îndeplinește simultan două funcții: devine o cameră de primire și în interior are elemente de tăiere, care doar macină boabele, dând mălai și porumb măcinat mai grosier pentru hrănirea animalelor.

Mânerele amplasate pe dispozitiv, sunt grozave pentru mutarea și transportul acestuia. Unele modele moderne sunt special echipate cu roți. Dispozitivele de măcinat porumb pentru uz casnic sunt împărțite în diferite modele, în funcție de tipul de acționare utilizat. 

Cel mai simplu este un modelul manual, care asigură lucrul mecanic. Modelul pneumatic nu necesită mult efort fizic și produce fracții de cereale mai fine la ieșire. Principalul avantaj al modelului electric, este performanța sa ridicată.

Eficiență și Tradiție: Află Totul Despre Moara de Măcinat Porumb

Ce tipuri de moară există și care sunt avantajele?

Moara de măcinat porumb este de mai multe tipuri și diferă ca structură și principiu de funcționare. Fiecare dintre opțiunile prezentate are propriile caracteristici și avantaje care trebuie luate în considerare atunci când alegi echipamentul.

Moara cu ciocănele

Acest aparat funcţionează datorită unui tambur rotativ, care are ciocănele speciale, de unde și denumirea lui. Acest tip de dispozitiv este simplu și poate fi controlat de oricine, deoarece designul este elementar. La ieșire, moara produce furaje de înaltă calitate. Totuși, trebuie avut în vedere că un astfel de instrument agricol nu poate fi folosit pentru tocarea legumele crude.

Conținutul maxim de umiditate al materiilor prime nu trebuie să depășească 15%. Echipamentul este destul de zgomotos, deoarece nu are componente suplimentare care să amortizeze sunetul. În același timp, dispozitivul de uz casnic este considerat economic și este prezentat într-o dimensiune compactă. 

Prin urmare, este cel mai des folosit la fermele mici. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru măcinarea porumbului pentru păsări și animale. Avantajul este prețul său avantajos, utilizarea în siguranță și este cel mai potrivit pentru toată lumea.

Moara cu disc

Designul modelului cu disc, include prezența ciocănelelor care sunt atașate discurilor. Aceste elemente sunt suspendate, iar principala trăsătură distinctivă a dispozitivului este că în interior există plăci de contra-tăiere, care sunt concepute pentru a tăia porumbul sau furajul. 

Aparatul este fixat pe tambur, și astfel macină porumbul mult mai uşor. Este posibil să macine și să producă hrană nu numai pentru găini și alte păsări, ci și pentru bovine.

Moara cu rolă

Un astfel de echipament nu numai că poate măcina porumbul, dar poate fi utilizat și ca moară macinat cereale, ceea ce este un mare avantaj. Este de remarcat faptul că la unele modele este posibilă reglarea gradului de măcinare, și în plus, sunt dispozitive atât electrice, cât și manuale. Totul depinde de cantitatea de muncă care trebuie făcută. 

Elementul principal al acestui model de moară de măcinat porumb sunt rolele, care au o suprafață ondulată, iar la unele dintre ele acestea sunt crestături. Un astfel de dispozitiv este eficient dacă porumbul sau cerealele sunt umezite inițial. De exemplu, dacă cerealele trebuie zdrobite, acestea trebuie umezite cu apă sau aburite, după care pot fi introduse în sistem. 

Echipamentul este potrivit pentru lucrul cu furaje și malț, care este relevant în producția de bere. Dispozitivul proiectat pentru acest lucru funcționează după un principiu diferit, deoarece rolele sunt echipate cu dinți plați, astfel încât furajul poate fi nu numai zdrobit, ci aplatizat.

Moara rotativă

O astfel de moară pentru măcinarea porumbului este prezentată într-o dimensiune mare, având performanțe mari. Adesea, echipamentul este utilizat la fermele mari, unde este necesară o cantitate mare de muncă, și poate deveni o parte integrantă a fermei. 

Aparatul este conceput pentru măcinarea porumbului, știuleților, rădăcinoaselor, cerealelor și ierbii. Materia primă este montată pe un rotor. În ceea ce privește cantitatea de materie primă, aceasta depinde de viteză, care poate fi reglată manual.

Există, de asemenea, și o mini-moară de măcinat porumb care poate fi folosită în gospodărie. Modelele diferă prin tipul de mecanism de antrenare. Dispozitivele manuale sunt ușor de întreținut, dar munca va necesita mai mult timp și efort. 

Dacă ai nevoie să obții hrană pentru păsări mici, este mai bine să utilizezi un model cu aer, care poate fi încărcat nu numai cu porumb, ci și cu grâu și alte culturi. Dispozitivul are viteză mare și performanță ridicată. 

Moara de măcinat porumb electrică este cea mai căutată de agricultori, deoarece face munca rapid și ușor. În plus, dispozitivele sunt compacte, astfel încât sunt potrivite pentru fermele mici și persoanele fizice.

Pentru a alege o astfel de unealtă de măcinat porumb pentru ferma ta, trebuie să ții cont de volumul de muncă. Nu are sens să cumperi un dispozitiv mare și scump pentru a-l menține inactiv. În plus, acordă atenție disponibilității centrelor de service pentru reparația echipamentelor. 

Vei avea nevoie de piese de schimb, așa că ar trebuie să dai preferință unui producător autohton. Uită-te la grosimea oțelului: cu cât pereții sunt mai masivi, cu atât este mai mare șansa ca aceștia să nu se deformeze în scurt timp.

Avantaje

O moară de măcinat porumb face agricultura mai ușoară, economisește bugetul la achiziționarea de furaje și îți permite să oferi animalelor hrană proaspătă pe tot parcursul anului. Acest lucru va duce, fără îndoială, la creșterea în greutate a animalelor, precum și la ouatul păsărilor din fermă. În consecință, dacă vei cumpăra un astfel de dispozitiv, îți vei crește propriile venituri.

0 Shares
You May Also Like