Ce este un avocat penal? Functii si cum sa-si exercite aceasta functie

Ce este un avocat penal? Functii si cum sa-si exercite aceasta functie

0 Shares
0
0
0

Dreptul penal este unul dintre cele mai populare domenii ale dreptului si de ce multi tineri decid sa studieze cariera. In acest domeniu, avocatii isi pot aplica cunostintele de drept si experienta profesionala. In plus, aceasta apartine dreptului public, intrucat statul este cel care stabileste legile penale, stabilind actiunile care sunt considerate infractiuni si sanctiunile aplicabile. Daca vrei sa stii ce este un avocat penal, continua sa citesti pentru ca iti spunem totul mai jos.

Legea penala guvernata de acesti avocati se bazeaza pe respectarea demnitatii umane. Un avocat penal trebuie sa garanteze respectarea legilor, a demnitatii umane si a tuturor garantiilor constitutionale.

In plus, trebuie sa se ocupe de toate legile in acest domeniu si sa cunoasca pe deplin prevederile Codului penal si ale Codului de procedura penala. Opiniile firmelor de avocatura si contabilitate atesta cat de importante sunt in orice proces.

Ce este Dreptul Penal?

Domeniul dreptului penal se concentreaza pe reglementarea puterii punitive a statului. Acest lucru se face prin aplicarea de pedepse pentru savarsirea infractiunilor. Dreptul penal este determinat de un sistem de reguli care, impreuna, alcatuiesc Codul Penal. Aceasta cifra este cea care identifica si defineste comportamentele care constituie o infractiune.

Cu toate acestea, nu toate comportamentele care incalca legea trebuie tratate si studiate de ramura dreptului penal. Aceasta specializare se limiteaza la un comportament ilegal care implica o gravitate mai mare. Prin urmare, dreptul penal este domeniul de drept care defineste, stabileste si aplica sanctiuni grave, cum ar fi privarea de libertate. Vezi detalii pe avocat Si-law.

Ce este un avocat penal?

Avocatul penal este un profesionist in domeniul juridic care se ocupa de cazierele juridice bazate pe dreptul penal. Sarcina lor este de a ghida si de a fi la dispozitia persoanei care are nevoie pentru a efectua o cerere. In functie de gravitatea infractiunilor, precum si de amenzile aplicate, este necesar un avocat care stie problema.

Aici intervine figura avocatului penal, un profesionist care trebuie sa fie increzator, practic si ferm in deciziile sale. Trebuie sa va asigurati ca persoana pe care o veti apara cunoaste exact situatia penala in care va aflati. In plus, trebuie sa fiti un profesionist capabil sa adune dovezile necesare pentru a va apara clientul in acest caz. Consilierea proasta poate schimba viata unei persoane pentru totdeauna.

Ce este Codul Penal (CP)?

Codul penal este o norma punitiva, deoarece stabileste pedepsele si sanctiunile pentru infractiunile savarsite. Acest text stabileste numele fiecarei infractiuni posibile si amenzile corespunzatoare. Fiecare infractiune trebuie explicata in detaliu in variantele sale. Ideea este ca atunci cand intalniti standardul nu exista nici o indoiala cu privire la aplicarea acestuia. In acest fel, justitia ar putea fi renuntata la faptele pedepsite.

Codul penal stabileste modul in care comportamentul este pedepsit de o instanta judecatoreasca. In acelasi mod, sunt identificate sanctiunile care trebuie asumate dupa incalcareAceasta nu include doar pedeapsa directa pe care o primeste criminalul. De asemenea, acopera modul in care veti repara daunele cauzate direct sau indirect.

Ce este Codul de procedura penala (LECrim)?

Legea de procedura penala a fost adoptata in 1882 si reuneste actiunile intreprinse de lege impotriva infractiunilor si delictelor. Acesta include urmatoarele aspecte si infractiuni in care este necesara expertiza si cunostintele de specialitate ale unui avocat penal:

 • Impotriva oamenilor si a vietii: omucideri, crime, raniri si avorturi.
 • Impotriva patrimoniului: jafuri, furturi, credite de proprietate si bunuri imobile, escrocherii.
 • Infractiuni economice sau financiare: infractiuni impotriva trezoreriei, corporative, spalare de bani.
 • Infractiuni impotriva administratiei, securitatii si sanatatii publice.
 • Infractiuni de munca.
 • Infractiuni sexuale.
 • Impotriva cetatenilor din strainatate.

Cum sa deveniti avocat penal?

Pentru a profesa ca avocat penal, trebuie sa va instruiti in:

 • Diploma de licenta in Drept.
 • Diploma de master in accesul la profesia de avocat.
 • Intrarea in Barou.
 • Master in Drept Penal.

In plus, avocatii penali trebuie sa aiba doua calitati importante. Vorbim despre argumentare si abilitati oratorice; care poate face ca o judecata sa castige sau sa piarda. El trebuie, de asemenea, sa fie agil mental, atent si vorbaret pentru a contracara spusele altora si argumentele lor.

Pe de alta parte, un avocat penal trebuie sa tina la curent in permanenta normele si jurisprudenta, care sunt actualizate zilnic. Un avocat penal poate apara o persoana chiar stiind ca este vinovata. In acest caz, veti fi cel care va apara drepturile si negociaza in fata instantelor cea mai mica pedeapsa pentru clientul dumneavoastra.

Este intotdeauna nevoie de un avocat penal?

Avocatul penal este un profesionist care are puterea de a reprezenta orice persoana implicata intr-o procedura penala. Acest lucru se aplica, chiar daca sunteti victima sau acuzat. Orice persoana implicata intr-o fapta pasibila de pedeapsa nu se poate prezenta singura in instanta. Din acest motiv, prezenta unui avocat penal este necesara pentru a va reprezenta.

Acest profesionist in domeniul dreptului cunoaste toate legile care sunt necesare pentru aceste cazuri.

0 Shares
You May Also Like