Rutina zilnică de îngrijire în funcție de tipul de ten: ghidul complet

Rutina zilnică de îngrijire în funcție de tipul de ten: ghidul complet

0 Shares
0
0
0

Rutina zilnică de îngrijire în funcție de tipul de ten: ghidul complet

O rutină zilnică de îngrijire a feței este crucială pentru a avea un ten sănătos și strălucitor. Cu toate acestea, nu există o soluție universală pentru toate tipurile de ten. Fiecare necesită o îngrijire specială pentru a-și păstra sănătatea și frumusețea. Tocmai de aceea, am pus laolaltă câteva aspecte importante despre principiile de bază în crearea unei rutine de îngrijire zilnice a feței, în funcție de tipul de ten, care te pot ajuta să îi oferi tenului tău ceea ce are nevoie.

Identificarea tipului de ten

Înainte de a începe o rutină de îngrijire zilnică, este important să identifici tipul tău de ten. În general, există cinci tipuri de ten și anume: tenul normal, uscat, gras, mixt și sensibil.

Tenul normal este considerat cel mai echilibrat, cu pori mici și fără pete sau zone uscate, ori probleme ce necesită îngrijire specială. Este considerat tenul cel mai ușor de întreținut, dar necesită în continuare o îngrijire regulată pentru a se menține sănătos și luminos.

Tenul uscat este caracterizat de pori mici, alături de un aspect tern și zone uscate, mai exact în zona frunții, a nasului și a bărbiei. Astfel, este important să hidratezi și să exfoliezi cu blândețe pielea uscată, dacă te confrunți cu acest tip de ten.

Tenul gras se poate deosebi prin pori mari, un aspect lucios și este predispus la acnee și puncte negre sau albe. Tocmai de aceea, atunci când ai acest tip de ten, nu uita să cureți constant excesul de sebum utilizând un produs de curățare calitativ și fără posibile ingrediente iritante.

Tenul mixt combină caracteristicile tenului gras și uscat. De obicei, zona T (frunte, nas și bărbie) este grasă în cazul acestui tip de ten, în timp ce zonele obrajilor sunt uscate. Prin urmare, este important să adaptezi îngrijirea tenului în funcție de fiecare zonă a feței.

Tenul sensibil este caracterizat de piele iritată, cu aspect roșu și predispusă la reacții alergice. Este recomandat, prin urmare, să eviți produsele cu ingrediente iritante și să folosești produse de îngrijire special concepute pentru tenul sensibil.

Principii de bază în îngrijirea zilnică a feței

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, există câteva principii de bază în îngrijirea zilnică a feței, pe care ar trebui să le urmezi, astfel încât să îi oferi tenului tău îngrijirea de care are nevoie și să îl protejezi de factorii externi care îl pot afecta în timp.

Curățarea

Primul pas într-o rutină de îngrijire a pielii este curățarea. Un ten curat începe prin a elimina murdăria, sebumul și machiajul de pe piele pentru a evita apariția acneei. Astfel, începe prin a folosi un produs de curățare delicat, potrivit tipului tău de piele. Pentru a face acest lucru într-un mod sigur și eficient, poți opta pentru cleanserul Bubble Deep pe care îl găsești la 24Beauty.ro. Acesta este potrivit atât pentru tenul gras, mixt, normal, cât și pentru cel acneic.

Exfolierea

După curățarea feței, următorul pas este exfolierea. Acest proces ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la prevenirea porilor înfundați. Prin urmare, alege să utilizezi un exfoliant blând o dată pe săptămână pentru a obține o piele netedă și strălucitoare. Atenție însă în cazul tenului sensibil: este recomandat să te consulți cu un medic dermatolog înainte de a încerca orice produs de exfoliere, altfel riști să agresezi pielea și să te confrunți cu diverse probleme însemnate. 

Tonifierea

Tonifierea este importantă pentru a restabili pH-ul pielii și pentru a ajuta la eliminarea oricăror reziduuri de produse de curățare sau exfoliere. Astfel, folosește un toner special pentru tipul de ten pentru a restabili echilibrul la nivelul pielii.

Hidratarea

Hidratarea este esențială pentru a îți menține pielea sănătoasă și hidratată. În acest sens, folosește de două ori pe zi o cremă hidratantă, după ce în prealabil ai curățat și tonifiat tenul.

Protecția solară

Protecția solară este importantă pentru a proteja pielea împotriva radiațiilor UV dăunătoare. Prin urmare, folosește o cremă de protecție solară cu factor de protecție de minimum 30 sau mai mare pentru a îți proteja pielea în timpul expunerii la soare.

Îngrijirea ochilor

Pielea din jurul ochilor este mai delicată și necesită o atenție specială. Tocmai de aceea, este indicat să folosești un produs special pentru ochi, care să ajute la eliminarea cearcănelor.

Alimentație și hidratare

Îngrijirea pielii începe, înainte de toate, de la interior. Asigură-te că bei suficientă apă zilnic și că ai o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume.

Prin respectarea acestor principii de bază, pe care le poți adapta în funcție de tipul tău de ten poți obține o rutină de îngrijire a pielii care să te ajute să ai acea piele sănătoasă și strălucitoare pe care ți-o dorești!

Sursa foto: Pexels.com.

 

 

0 Shares
You May Also Like