Masajul bamboo: ce este, cum funcționează și ce beneficii are?

0 Shares
0
0
0

Masajul bamboo este o tehnică de masaj cu totul specială care se realizează cu bețe de bambus natural. Datorită dimensiunilor și formelor diferite ale bețelor de bambus, masajul este foarte variabil și poate fi adaptat nevoilor tale. 

Un masaj bamboo este una dintre terapiile de relaxare și este considerat o procedură holistică, în care se realizează o tehnică de masaj profund eficientă cu ajutorul bețelor de bambus. Originea sa se afla în Asia de Sud-Est, dar și în regiunea Pacificului de Sud, unde masajul are un fundament spiritual. Practica a fost dezvoltată acolo cu multe secole în urmă pentru a promova vitalitatea corpului, minții și sufletului.

În plus, bambusul simbolizează pacea, prosperitatea, fertilitatea, creșterea energiei și viața lungă. Reprezentarea lui ca simbolul puterii, tinereții eterne și harului este, de asemenea, larg răspândită. În Japonia, unde reprezintă puritatea datorită culorii sale verzi, precum și în Indonezia și în toată China, masajul cu bambus s-a dovedit a fi un masaj spa exotic și profund.

Prin optimizare continuă, a fost creată o interacțiune profitabilă a diferitelor tehnici de masaj cu munca energetică a corpului, care are scopul de a te răsfăța atât fizic, cât și psihic. Masajul bamboo este practicat în special în hoteluri wellness, zone SPA sau în saloane de masaj, precum Orhideea Spa. Practica este considerată acum un concept de masaj spa sau tratament extraordinar care încântă cu metoda unică. 

Masaj Bamboo, o combinație de avantaje pentru pacient și terapeut

Există două variante diferite, masajul clasic și aplicarea cu bambus fierbinte, în care bețele de bambus sunt încălzite în prealabil. Bețele de bambus stochează temperaturile și le transmit în mod uniform organismului. 

Masajul are apoi efect asupra țesutului profund și creează o relaxare de durată a sistemului musculo-scheletic. Nu este neobișnuit să fie adăugate uleiuri esențiale, astfel încât aromele să creeze o senzație interioară de bunăstare.

Cu toate acestea, datorită spiritualității sale, procedura te înconjoară și te plasează într-o atmosferă exotică cu multe percepții senzoriale diferite. Rezultă o combinație energetică de masaj clasic și moment de wellness, care poate avea un efect pozitiv asupra întregului organism. Drenul stimulează apoi circulația sângelui și asigură o activitate limfatică îmbunătățită, ceea ce are ca rezultat un efect de drenaj care oferă alinare pacienților care își simt picioarele grele sau cu retenție de apă.

În funcție de anotimp, terapiile termice își proiectează proprietățile și spre exterior, deoarece bețele de bambus au efect de răcire vara și susțin o temperatură optimă a corpului iarna, datorită efectului de încălzire. Ca urmare, masajul bamboo poate fi folosit pentru numeroase afecțiuni.

Masaj bamboo – sistem complex de vitalitate

Un masaj bamboo poate fi folosit preventiv ca metodă de wellness sau te poate ajuta să tratezi blând dizarmonia existentă. Cu o practică susținută și intensivă, aproape toți cei afectați de diferite boli, se pot reabilita. 

Iată care sunt beneficiile masajului bamboo:

  • Relaxarea tensiunii locale;
  • Stimularea fluxului sanguin;
  • Îmbunătățirea fluxului limfatic;
  • Relaxarea țesutului conjunctiv;
  • Eliberarea blocajelor musculare;
  • Remedierea echilibrului interior;
  • Eliberarea de energii negative și acumularea de energii pozitive;
  • Ameliorarea stresului;
  • Reducerea reflexelor dureroase.

Astfel, masajul cu bambus se adresează dezechilibrelor locale, psihologice si musculare pentru a te ajuta să te simți cât mai confortabil. După masaj, vei simți o recuperare holistică vei pleca întărit fizic și mental. 

Mai mult, practica are un efect de înfrumusețare deoarece netezește pielea, îi crește elasticitatea și oferă o îngrijire de calitate. Prin urmare, un masaj bamboo, este un masaj bamboo cu toate beneficiile pentru minte, corp și frumusețe. Practica nu trebuie folosită în timpul sarcinii, problemelor de piele, bolilor de inimă sau menstruației

Ce este un masaj balinez și ce beneficii are asupra corpului?

Masajul balinez este un masaj foarte interesant, atât din punct de vedere al efectelor, cât și al istoriei sale. Este ușor de învățat ca Pijat Tradițional. În general, masajul din Bali și din alte regiuni ale Indoneziei este o metodă tradițională de vindecare. Inițial se bazează pe masajul asiatic și are legături profunde cu terapiile ayurvedice chinezești și indiene. 

Există două tipuri diferite de masaj: Urut și Pijat. Dacă Urut este folosit pentru tratamente medicale, iar maseurii trebuie să aibă cunoștințe despre presopunctură și punctele de acupunctură, precum și despre căile nervoase nevralgice, printre altele, Pijat nu necesită astfel de cunoștințe și este ușor de învățat. 

Această formă de masaj balinez necesită mai puține abilități tehnice și este transmisă din generație în generație în Indonezia. Chiar și utilizatorii fără experiență pot fi instruiți relativ rapid. Tehnicile constau în principal în mișcări lungi cu palmele, degetele, degetele mari sau pumnii pentru a relaxa mușchii încordați. Maseurul poate regla presiunea individual.

Pentru că masajele exercită o mare putere și au o puternică influență energetică asupra întregului corp, trebuie să le eviți în cazul anumitor boli sau afecțiuni, precum febră, boli infecțioase, boli de piele, arsuri și răni nevindecate, un timp scurt după o operație, tendința la tromboză, flebită și varice extinse.

Vânătăile, rănile inflamate și fracturile proaspăt vindecate nu trebuie masate direct. În caz de sarcină, afecțiuni cardiace severe, boli tumorale și în timpul chimioterapiei, trebuie consultat în prealabil, medicul care te tratează. 

De asemenea, este util să știi că în funcție de tensiunea din mușchi și de puterea maseurului, după masaj poate apărea o ușoară durere. Cu toate acestea, atunci când este utilizat corect, există multe avantaje.

Efectele benefice ale masajului bamboo

Masajul balinez este un masaj tisular cu presiune ușoară până la fermă, folosind tehnici precum frământare, mișcări lungi, mobilizare articulară, întindere și presopunctură. Combinația dintre masajul blând, profund al țesuturilor și masajul energetic, creează o relaxare profundă și slăbește mușchii încordați. 

Stresul este redus, circulația sângelui și metabolismul țesuturilor sunt îmbunătățite și armonia în toate situațiile este restabilită. De exemplu, masajul balinez ameliorează stresul, durerile de cap, insomnia și problemele digestive. Ajută la tensiune și dureri de spate.

0 Shares
You May Also Like