De cate tipuri sunt excavatoarele?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand aveti nevoie sa ridicati cantitati grele de sol, un excavator este obligatoriu la locul de munca. Excavatoarele sunt vehicule populare de miscare a pamantului, care au o cupa, brat, cabina rotativa si senile mobile.

Aceste componente asigura o putere si o mobilitate superioara de sapat, permitand acestui echipament greu sa indeplineasca o varietate de functii, de la saparea santurilor si spargerea gaurilor pana la ridicarea deseurilor si exploatarea minelor.

Pentru ce se folosesc excavatoarele?

Excavatoarele sunt aplicate la o varietate de nevoi contractante si industriale, inclusiv minerit, constructii de drumuri, constructii de cladiri si demolari, iar accesoriile pot fi alese de pe https://www.retutilaje.ro in functie de activitatea desfasurata.

Exista multe tipuri de excavatoare – masinile mai mici se ocupa de functiile de sapat si de foraj, in timp ce excavatoarele mai mari au instrumente diferite pentru proiecte grele. Cand inchiriati excavatorul, veti dori sa luati in considerare dimensiunea si viteza acestuia, precum si conditiile de lucru, cum ar fi cantitatea de spatiu si tipurile de sol.

Cele mai frecvente tipuri de excavatoare sunt tractoarele, excavatoarele de trening, excavatoarele de aspiratie, derapajele si excavatoarele de lunga durata. Vom trece peste care este fiecare tip de excavator si pentru ce lucrari se utilizeaza cel mai bine.

Excavatoare pe senile

Spre deosebire de alte excavatoare mari care ruleaza pe roti, crawlerele ruleaza pe doua senile nesfarsite, crawlerele sunt adesea folosite in lucrarile miniere si de constructii grele. Cunoscute si sub denumirea de excavatoare compacte, aceste excavatoare folosesc mecanisme de alimentare hidraulica pentru a ridica resturile grele si solul.

Sistemul lor de roti cu lant le permite sa alunece in jos si sa escaladeze dealurile cu un risc mai mic, ceea ce le face potrivite pentru clasificarea zonelor deluroase si amenajarea terenurilor inegale. In timp ce sunt mai lente decat alte excavatoare, tractoarele ofera echilibru, flexibilitate si stabilitate in ansamblu.

Excavatoare Dragline

Excavatorul dragline este un excavator mai mare care functioneaza cu un proces diferit. Echipamentul utilizeaza un sistem de funii de ridicare care se ataseaza la o cupa printr-un cuplaj de ridicare. Cealalta parte a cupei este fixata pe o linie de tractiune care merge de la galeata la cabina.

Franghia de ridicare ridica si coboara galeata, in timp ce linia de tractiune trage galeata catre sofer. Datorita greutatii lor, drenele sunt adesea asamblate la fata locului. Sistemul unic al acestui tip de excavator este utilizat in mod obisnuit in proiecte de constructii civile pe scara larga, precum temerea canalelor.

Excavatoare de aspiratie

Cunoscute si sub numele de excavatoare sub vid, aceste excavatoare prezinta o conducta de aspiratie capabila sa lase aerul sa furnizeze pana la 400 de cai putere. Excavatorul elibereaza mai intai un jet de apa pentru a slabi pamantul.

Teava, care contine dinti ascutiti la margine, creeaza apoi un vid care indeparteaza solul si resturile pana la 200 de mile pe ora. Un excavator de aspiratie este ideal pentru aplicatii subterane delicate, deoarece poate reduce sansa de deteriorare cu mai mult de 50 la suta.

Excavatoare cu remorca

Spre deosebire de excavatoarele standard, volele au brate si cupe care se afla departe de un sofer. Aceasta orientare permite accesoriilor sa ajunga peste cabina in loc sa o inconjoare, facandu-le utile in zone mai inguste si sa manevreze viraje complicate.

Acestea sunt adesea folosite pentru saparea bazinelor, curatarea santierului, lucrari rezidentiale si eliminarea resturilor, unde spatiul este mai limitat si obiectele sunt imprastiate.

Excavatoare lungi

Dupa cum sugereaza si numele sau, un excavator lung prezinta o sectiune de brat si brat mai lung. Proiectarea permite o mai buna functionare in locatii greu accesibile. Bratul extensibil al excavatorului poate atinge orizontal peste 100 de metri.

Aceste excavatoare sunt cele mai utilizate pentru proiecte de demolare, cum ar fi strivirea structurii si descompunerea peretilor si a aplicatiilor care se afla peste un corp de apa. Pe brat se pot fixa diferite atasamente pentru a efectua lucrari suplimentare, cum ar fi forfecarea, zdrobirea si taierea.

Accesorii si piese pentru excavatoare

Proiectarea unui excavator permite utilizarea echipamentului de constructie in mai multe scopuri versatile. Cilindrii, bratele, bratele si accesoriile hidraulice ofera functionalitati de sapat si de mentinere, in timp ce o cabina asemanatoare asigura soferului comenzi pentru a directiona excavatorul.

O platforma rotativa si rotile asigura mobilitatea necesara pentru ridicarea si eliminarea resturilor de pe locul de lucru.

Excavatoarele utilizeaza o varietate de atasamente hidraulice care servesc diferitelor scopuri. In plus fata de o cupa, alte atasamente obisnuite includ un orificiu de strangere, de rupere, de prindere, de razboi, de lampa si de cuplaj rapid.

Cand sa folositi un mini excavator

In ultimii ani, mai multi contractanti folosesc un mini excavator, o versiune mai mica si mai usoara de dimensiuni de varf a excavatorului standard, capabil sa minimizeze pagubele solului si sa se incadreze prin situri inguste, inguste, precum parcari si spatii interioare.

Cunoscute si sub denumirea de excavatoare compacte, mini excavatoarele includ in mod obisnuit balansul redus al cozii sau balansarea cu coada zero pentru a oferi viraje mai stranse si pentru a evita contactul cu obstacole.

Desi exista multe tipuri diferite de excavatoare, functionalitatile lor de baza sunt similare. Abilitatile de ridicare si sapat fac din ele un element fundamental pentru orice santier. Costul lor ridicat face inchirierea lor sa devina cel mai rentabil mod pentru majoritatea companiilor.

0 Shares
You May Also Like

Ce este ingineria auto?

Ingineria auto, alaturi de ingineria aerospatiala si arhitectura navala, este o ramura a ingineriei vehiculelor, incorporand elemente de…
Mai mult