Ce presupune asigurarea pentru angajati si ce avantaje produce

Ce presupune asigurarea pentru angajati si ce avantaje produce?

0 Shares
0
0
0

Asigurarea pentru angajati, individuala sau de grup asigura beneficii multiple ambelor parti implicate. Asigurarile de viata pentru un grup de angajati sunt cele care protejeaza angajatii si angajatorul de incidente neprevazute.

Asigurarile pentru angajati, la multe companii se gasesc sub denumirea de ‘’beneficii pentru persoanele angajate’’ si pot include urmatoarele: asigurarea de viata, de sanatate, asigurare stomatologica sau asigurare tip pensie privata.

Conceptul de asigurare pentru angajati este o forma de fidelizare a personalului dintr-o companie. Cele mai multe firme investesc resurse financiare si timp pentru instruirea si performarea personalului. Insa, dupa ce timpul de instruire a ajuns la final, angajatii cauta oferte mai bune de munca si mai bine platite in schimbul pregatirii pe care au dobandit-o. In acest context, firma apeleaza la noi cheltuieli de dezvoltare profesionala pentru viitorii angajati.

Societatile de asigurare ofera posibilitatea de a incheia asigurare individuala sau de grup. Diferentele nu sunt majore, asigurarea de grup avand ca avantaj principal reducerea substantiala a primei de asigurare platite. Asigurarea de grup vizeaza ca regula, minim 10 persoane si se poate opta pentru suma fixa sau individuala fiecarei categorii profesionale existente in firma.

Politele standard acopera riscul de deces si accidentare, dar se pot plati si sumele de spitalizare si tratament in urma accidentelor si se pot extinde pana la boli profesionale. Despagubirile exclud ipoteza accidentelor cauzate de culpa angajatilor, bolile psihice, bolile infectioase sau suicidurile.

Asigurarile de tip pensie privata sunt acele polite in care angajatorul poate planifica rambursarile in functie de anii de munca. Pe langa contributia platita de angajator, angajatul poate participa si el cu o anumita suma la prima de asigurare.

Asigurarile de sanatate. Este de datoria fiecaruia sa isi menajeze sanatatea, dar grija angajatorului pentru starea de bine a personalului conduce la cresterea productivitatii firmei. Rezultatele companiei sunt influentate de resursa umana, deci e important ca angajatii sa apeleze la serviciile medicale in functie de nevoile personale.

Care sunt avantajele firmei prin prisma politei de asigurare de sanatate? Asigurarea este un avantaj competitiv valoros fata de firmele care ofera joburi asemanatoate cu ale tale.

Angajatii se simt mai motivati sa munceasca acolo unde simt ca cineva are mai multa grija de ei. Sarcina financiara a firmei se va reduce, intrucat riscurile majore din cadrul acesteia sunt acoperite de polita de asigurare.

Care sunt avantajele pe are le obtin angajatii? Beneficiile pe care le primesc angajatii variaza in mod evident, de la un pachet de asigurare de sanatate la altul, insa cele mai comune plusuri pe care le primeste persoanalul sunt:

  • sentiment de siguranta si protectie, atat asupra lor, cat si asupra familiei
  • cresterea productivitatii si imbunatatirea rezultatelor, fapt care conduce automat la dezvoltarea stimei de sine
  • imbunatatirea relatiei cu firma si cresterea loialitatii fata de angajator, deoarece se simt apreciati pentru contributia din cadrul companiei.

Este in interesul fiecarei societati sa evite fluxul continuu de persoane angajate si risipa de resurse pentru stagii de instruire profesionala. Astfel, un program de fidelizare atrage interesul angajatului si il poate motiva sa prelungeasca durata contractului de munca pe mai multi ani.

0 Shares
You May Also Like