Canalizare infundata? Iata ce trebuie sa faci

Canalizare infundata? Iata ce trebuie sa faci

0 Shares
0
0
0

Cand ai o scurgere infundata in casa ta, primul tau instinct este probabil sa iei o ustensila sa desfunzi. Putini stiu insa ca, exista unele cazuri in care tasarea standard este aproape inutila, cum ar fi atunci cand linia principala de canalizare a casei tale se infunda. Cand se intampla acest lucru, poti ajunge cu inundatii pe scara larga si probleme sanitare in intreaga casa ta.

Acest lucru te poate interesa si pe tine.: Repararea liniei de canalizare a apei: Pentru a evita deteriorarea grava, trebuie sa poti identifica liniile de canalizare infundate si sa stii cum sa le gestionezi.

Reteaua de canalizare este infundata?

De-a lungul casei tale, ai linii de scurgere care transporta apele uzate departe de chiuvete, toalete, cazi si multe altele. Toate aceste linii duc la teava principala. Aceasta teava uriasa trimite toate deseurile casei tale direct in sistemul de canalizare sau septic. Cand sunt infundate, drenurile din intreaga casa nu pot functiona si ai putea ajunge chiar la probleme serioase.

Daca te confrunti cu o obstructie a liniei principale de canalizare, de fapt nu ai cum sa o repari singur. Aceste linii de drenaj sunt adesea ingropate adanc sub pamant, departe de casa ta. De obicei, ai nevoie de echipamente speciale si cunostinte profesionale pentru a le gestiona. Desi de obicei nu o poti repara singur, asta nu inseamna ca esti neajutorat, poti face si tu cateva lucruri. Exista inca o serie de lucruri pe care le poti face pentru a mentine problema pana chemi un instalator care va repara problema cap-coada. Intra pe desfundari canalizari pentru a afla mai multe detalii.

Infundarea liniei de canalizare

Cauza

Acest tip de obstructie este destul de rara deoarece majoritatea liniilor de canalizare au in jur de 4 pana la 6 cm latime. De obicei, se intampla numai daca ceva nu a mers bine cu sistemul de instalatii sanitare. Una dintre cele mai frecvente cauze ale unui blocaj este deteriorarea liniei de canalizare in sine. Daca o teava se prabuseste sau se indoaie, deteriorarea poate impiedica resturile sa se deplaseze prin linie in mod corespunzator. Exista tot felul de lucruri care pot deteriora o linie de canalizare, inclusiv:

  • Deplasarea solului in jurul tevii
  • Coroziune in interiorul tevii
  • Constructie in apropierea liniei
  • Trafic intens deasupra conductei de canalizare
  • Imbinari deteriorate ale tevilor

Un alt motiv important pentru care liniile de canalizare se infunda este ca se scufunda treptat in timp. Aceasta curba in teava faciliteaza colectarea resturilor, ceea ce provoaca in cele din urma o obstructie.

Cel mai frecvent tip de resturi care infunda o linie de canalizare este grasimea. Daca torni grasimi, sau uleiuri intr-o scurgere de chiuveta, acestea se vor raci si se vor intari in cele din urma, facand cee ace numim noi dop. Chiar daca torni apa calda peste acea grasime, de obicei devine mai ferma in momentul in care ajunge la linia principala de canalizare. Grasimea se lipeste apoi de liniile sale si provoaca o obstructie.

Cum functioneaza canalizarile?

Un canal sanitar este o conducta subterana sau un sistem de tunel pentru transportul apelor uzate de la case si cladiri comerciale (dar nu ape pluviale ) la o statie de epurare sau eliminare. Canalizarile sanitare sunt un tip de canalizare gravitationala si fac parte dintr-un sistem general numit „sistem de canalizare” sau canalizare . Canalele sanitare care deservesc zonele industriale pot transporta, de asemenea, ape uzate industriale . In municipiile deservite de canalizari sanitare, scurgerile pluviale separate pot transporta scurgerile de suprafata direct in apele de suprafata. Un avantaj al sistemelor de canalizare sanitara este ca evitarevarsari de canalizare combinate . Canalizarile sanitare sunt de obicei mult mai mici in diametru decat canalizarile combinate care transporta si scurgerile urbane . Rezervele de ape uzate brute pot aparea daca afluxul excesiv de ape pluviale sau infiltrarea apei subterane are loc din cauza scurgerii imbinarilor, conductelor defecte etc. in infrastructura imbatranita.

Tratarea apelor uzate este mai putin eficienta atunci cand deseurile sanitare sunt diluate cu apele pluviale, iar revarsarile combinate de canalizare apar atunci cand scurgerile din precipitatii abundente sau topirea zapezii depasesc capacitatea hidraulica a statiilor de epurare. Pentru a depasi aceste dezavantaje, unele orase au construit canalizari sanitare separate pentru a colecta doar apele uzate municipale si pentru a exclude scurgerea apelor pluviale, care sunt colectate in canale de scurgere separate.

Decizia de a construi un sistem de canalizare combinat sau doua sisteme separate se bazeaza in principal pe necesitatea epurarii apelor uzate si pe costul furnizarii epurarii in timpul evenimentelor de ploaie abundenta. Multe orase cu sisteme de canalizare combinate si-au construit sistemele inainte de a instala statii de epurare si nu au inlocuit ulterior acele sisteme de canalizare.

Vedere cu privirea in jos intr-o camina deschisa aratand doua linii de canalizare sanitara convergente. Linia mai mare intra din dreapta si isi schimba directia in canal pentru a iesi din partea de sus a fotografiei. O linie mai mica intra din partea de jos a fotografiei sub pasii de acces. Podeaua de beton a caminei are canale pentru a minimiza acumularea de solide.

0 Shares
You May Also Like