Beneficiile neștiute ale ciorbei - iată câteva dintre ele

Beneficiile neștiute ale ciorbei – iată câteva dintre ele

0 Shares
0
0
0

Încă de mici, copiii sunt învățați de către bunici și părinți că ciorba este foarte bună și gustoasă, iar dacă mănâncă tot din farfurie, vor ajunge mari și voinici. Ei bine, adulții chiar au dreptate, deoarece un singur bol de ciorbă conține o porție suficientă de nutrienți și vitamine pentru o zi întreagă de activități.

Iată câteva beneficii ale consumului de ciorba 

1. Ciorba este o mâncare sănătoasă 

Desigur, un bol de supă sau ciorbă este infinit mai sănătos decât un meniu de tip Fast-Food, prin concentrația mare de legume și lichide, dar aceasta poate fi consumată si pentru anumite afecțiuni ale corpului. În mod normal, ciorba trebuie să conțină o cantitate potrivita de grăsimi și sare, pentru a nu dăuna sănătății consumatorilor. De exemplu, o ciorbă care a fost făcută cu oase de miel sau de văcuță va fi bogată în colagen, care este destinat articulațiilor tale. 

2. Poate fi parte a dietei tale 

Ciorba nu este neapărat un fel de mâncare care te va îngrășa, așadar, dacă te gândești să o incluzi în regimul tău de slăbit, poți obține rezultate foarte bune. Fiind sățioasă și hidratantă, aceasta nu doar că poate înlocui apa, ci și felul doi, putând fi consumată atât la prânz, cât și seara, fără nicio problemă. Dacă dorești să încerci mai multe tipuri de ciorbe și să îți diversifici dieta zilnică, alege să comanzi de la FoodNation.Ro, care livrează ciorbă la oală în București, având disponibile multe feluri, de la rădăuțeană la ardelenească, fiecare putând fi customizabilă după placul tău.

3. „Comforting food” 

Termenul de „comforting food” a apărut în anii recenți ca răspuns la nostalgia generațiilor anterioare după „vremurile bune”. În contextul conflictului din Ucraina, refugiații ucraineni care ajungeau pe teritoriul României doreau să mănânce doar ciorbă sau borș, fiind destul pentru a se încălzi și pentru a-și aminti de „acasă”. Desigur, nu este nevoie să iei parte la război pentru a înțelege cât de importantă este ea în propria ta alimentație, ci poți să-ți amintești cu drag de ciorba de perișoare a bunicii, care te încălzea după ce te-ai jucat în frig și în zăpadă.  

Așadar, ciorba are atât de multe beneficii, încât nu poți să nu mănânci măcar un bol pe zi, indiferent de care este sau din ce fel de carne este făcută.

sursa foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like